چاقي بزرگ­ترين چالش بهداشت عمومي در قرن حاضر است و بخش سلامت اکثر کشورهاي دنيا درگير مسائل و عوارض ناشي از بروز فزاينده چاقي هستند. امروزه شيوع چاقي به ميزان هشداردهنده­ اي افزايش يافته است به طوري که حداقل 2.8 ميليون نفر سالانه در اثر اضافه وزن يا چاقي جان خود را از دست مي­دهند. از سال 1980 تاکنون تعداد افراد مبتلا به چاقي بيش از 2 برابر شده است. در سال 2014 بيش از 1.9 ميليارد نفر از افراد بالاي 18 سال دچار اضافه وزن و از اين تعداد بيش از 600 ميليون نفر مبتلا به چاقي بوده ­اند. به عبارتي 39 درصد از افراد بالاي 18 سال دچار اضافه وزن و 13 درصد چاق بوده­ اند. اکثر جمعيت جهان در کشورهايي زندگي مي­کنند که اضافه وزن و چاقي بيش از کمبود وزن موجب مرگ و مير مي­شود. در سال 2014 تعداد کودکان کمتر از 5 سال مبتلا به اضافه وزن يا چاقي 41 ميليون نفر بوده است.


در ايران چاقي و اضافه وزن در درصد بالايي از جمعيت وجود دارد، به طوري که در حدود نيمي از افراد بزرگسال کشور مبتلا به اضافه وزن و چاقي هستند. چاقي يک بيماري پيچيده، با ابعاد جدي اجتماعي و رواني است که همه سنين و گروه­هاي اجتماعي-اقتصادي را تحت تاثير قرار مي­دهد. بنابر اعلام سازمان بهداشت جهاني، شيوع چاقي و اضافه وزن در دهه­ هاي اخير، به يکي از معضلاتي که سلامت جهاني را تهديد مي­کند، تبديل شده است.


عوارض چاقي بسيار گسترده است و تنها عوارض پزشکي آن را مي­توان به صورت کلي به شرح زير خلاصه نمود:


بيماري عروق کرونري، ديابت، ديس­ليپيدمي، فشارخون، سکته، پانکراتيت شديد، انواع سرطان مانند سرطان سينه، دهانه رحم، کولون، مري، لوزالمعده، کليه و پروستات، التهاب و گرفتگي وريدي، نقرس، عوارض پوستي، استئوآرتريت، اختلالات نگي (قاعدگي نامنظم، ناباروري، سندرم تخمدان پلي کيستيک)، بيماري هاي مربوط کيسه صفرا، کبد چرب غير­الکلي و بيماري­هاي ريوي


علت اصلي اضافه وزن و چاقي، عدم تعادل بين کالري­ هاي دريافتي و کالري­ هاي مصرفي توسط فرد است. براي طبقه­ بندي چاقي در بزرگسالان، از شاخص توده بدني (BMI) استفاده مي­شود. بر اين اساس افراد داراي BMI≥25 داراي اضافه وزن و افراد داراي BMI≥30، چاق در نظر گرفته مي­شوند.


با داروي گياهي و فراورده طب سنتي قرص گرين فيت باريج ديگر وقت آن رسيده که با مشکل اضافه وزن خود مقابه کنيد.


در طب سنتي ايران به بيماري چاقي، سمن مفرط گفته مي­شود که در اثر افزايش رطوبت و برودت ايجاد مي­شود. در اين حالت خلط بلغم در شخص افزايش يافته و دچار سوء هضم، خواب زياد، س و بي­ تحرکي مي­شود که براي کاهش وزن تعديل مزاج، تقليل غذا، ورزش و استفاده از داروهاي لاغرکننده به صورت مفرده يا ترکيبي توصيه مي­گردد.


کپسول گرين فيت باريج، يکي از متواترترين داروهايي است که در مکتب طب سنتي ايران براي کاهش وزن استفاده مي ­شده است. اين فرآورده با وجود ترکيباتي چون تيمول، کارواکرول، ترپينن-4-ال، سابينن، رزمارينيک­اسيد و…. مي­تواند به صورت وابسته به دوز اثرات کاهنده چربي خون اعمال نمايد. وجود ساير ترکيبات فلاونوييدي علاوه بر رزمارينيک اسيد، اين فرآورده را به يک فرآورده آنتي اکسيدان موثر تبديل کرده است.


آثار فارماکولوژيک


در مطالعات مختلف در رابطه با درمان چاقي و چربي خون، اثرات گياهان به کار رفته در اين دارو به شرح ذيل به اثبات رسيده است:


در يک مطالعه، اثر عصاره آبي زيره کرماني و ورزش استقامتي بر ظرفيت قلبي ريوي و سطح سرمي ليپيد­ها مورد ارزيابي قرار گرفت. در اين مطالعه 40 موش هيپرکلسترولميک در چهار گروه طبقه­بندي شدند: گروه کنترل، ورزش استقامتي، زيره کرماني، و ورزش استقامتي + زيره کرماني. طول مطالعه 6 هفته بود و زيره کرماني با دوز 20 ميلي­گرم بر کيلوگرم در روز تجويز شد. نتايج اين مطالعه نشان داد که ورزش استقامتي + زيره مي­تواند به طور معنا­داري ظرفيت قلبي ريوي را افزايش دهد (p<0.001). همچنين سطح کلسترول به طور قابل توجهي در اين گروه در مقايسه با گروه ورزش استقامتي و گروه کنترل کاهش يافت (p<0.05).LDL در گروه ورزش استقامتي + زيره نسبت به گروه کنترل کاهش داشت (p<0.01). همچنين HDL در دو گروه زيره و ورزش استقامتي + زيره نسبت به گروه کنترل افزايش معناداري را نشان داد (به ترتيب p<0.001 و p<0.05). تري­گليسريد نيز در گروه زيره نسبت به سه گروه ديگر مطالعه کاهش را نشان داد (p<0.05). اين مطالعه نشان داد که زيره کرماني در کاهش ليپيدهاي سرمي و افزايش ظرفيت قلبي ريوي اثر بسزايي دارد.


در يک مطالعه اثر عصاره هيدروالکلي گياه مرزنجوش بر پروفايل ليپيدي در موش صحرايي نر ويستار بررسي شد. براساس نتايج اين بررسي 30 روزه، مصرف عصاره هيدروالکلي مرزنجوش سبب کاهش ميزان کلسترول، تري­گليسيريد و ليپوپروتئين با چگالي کم و افزايش ليپوپروتئين با چگالي بالا در هر سه دوز مصرفي (50، 75 و 100 ميلي­گرم بر کيلوگرم) نسبت به گروه شاهد شده است (p<0.05). محققين نتيجه گرفتند که مرزنجوش به دليل کاهش ميزان کلسترول، تري گليسيريد، ليپوپروتئين با چگالي کم و افزايش ميزان ليپوپروتئين با چگالي بالا اثر حفاظتي در برابر بيماري­هاي قلبي عروقي اعمال کند.


در يک کارآزمايي باليني کنترل­دار تصادفي، به منظور بررسي اثربخشي يک داروي گياهي متشکل از پودر زيره سياه، زنيان و لاک مغسول، بر روي پروفايل چربي، تعداد 60 بيمار وارد مطالعه شدند. بيماران به دو گروه 30 نفري تقسيم شدند. گروه آزمون 3.5 گرم پودر گياهي را روزانه در دو دوز منقسم، به مدت 42 روز مصرف کرد. گروه کنترل آتورواستاتين (10mg/day) به مدت 42 روز مصرف نمود، قبل و بعد از درمان، فاکتورهاي هماتولوژيک و بيوشيميايي در هر دو گروه اندازه­گيري شدند. نتايج حاکي از کاهش معنا­داري در کلسترول تام (p=0.010)، LDL (p=0.007) و افزايش معنادار HDL (p=0.027) در گروه مصرف­کننده پودر گياهي نسبت به گروه آتورواستاتين بود.


در يک کارآزمايي باليني تصادفي دوسو بيخبر که به منظور مقايسه اثر داروي گياهي حاوي زيره، سداب، زنيان و مرزنجوش با دارونما به همراه رژيم غذايي کاهش وزن بر برخي پارامترهاي بيوشيميايي و شاخص­هاي تن­سنجي در افراد چاق با BMI بين 30 تا 40 در محدوده سني 20 تا 50 سال انجام گرفت، تعداد 68 بيمار به طور تصادفي در دو گروه 34 نفري تقسيم شدند. در گروه دارو بيماران روزانه 3 گرم پودر دارو را (به صورت کپسول در سه دوز منقسم) دريافت کردند و در گروه پلاسبو نيز 3 گرم نشاسته (به صورت کپسول در سه دوز منقسم) به مدت 8 هفته تجويز شد. در اين مطالعه وزن بيماران، شاخص BMI و پارامترهاي بيوشيميايي در ابتدا و انتهاي مطالعه اندازه­گيري شد. نتايج مطالعه نشان داد که مصرف داروي لاغري علاوه بر کاهش معني­دار وزن و توده بدني در گروه دارو نسبت به پلاسبو، سبب کاهش مدياتورهاي التهابي TNF-α و hs-CRP در گروه دارو شده است. مکانيسم احتمالي دارو، کاهش برداشت تري‏گليسريد توسط آديپوسيت‌ها و کاهش رسوب چربي از طريق کاهش فعاليت آنزيم ليپوپروتئين ليپاز و استيل­کوآ دساچوراز، کاهش تمايز پره آديپوسيت­ها از طريق کاهش بيان فاکتورهاي رونويسي تنظيم­کننده آديپوژنز از قبيل PPAR-γ و کاهش اندازه آديپوسيت­ها از طريق افزايش فعاليت آنزيم محدود­کننده کارنيتين پالميتوئيل ترانسفراز مي­باشد. اين مطالعه همچنين نشان داد که مصرف 8 هفته­اي اين فرآورده هيچ عارضه جانبي به دنبال نداشته است.


روش مصرف کپسول گرين فيت


روزانه 2 الي 3 مرتبه، هر مرتبه 1 الي 2 کپسول، نيم ساعت قبل از وعده غذايي همراه با يک ليوان آب ميل شود.


ترکيبات کپسول گرين فيت باريج


? زيره کرماني (Bunium persicum)


? زنيان (Trachyspermum copticum)


? رازيانه (Foeniculum vulgare)


? مرزنجوش (Origanum vulgare)


? سداب (Ruta graveolens)


? بوره ارمني (Armenian borax)


? لاک مغسول (Laccifer lacca)


نکات قابل توجه در مصرف کپسول گرين فيت


? از مصرف فرآورده در کودکان زير 12 سال، دوران بارداري و شيردهي، افراد با سابقه خونريزي معده يا دوازدهه و بيماران دچار هپاتيت خودداري شود.


? از آنجايي که تمام داروهاي مورد استفاده در لاغري عوارض جانبي دارند، بهتر است تحت نظر پزشک يا متخصص تغذيه مصرف گردند. در صورت مصرف بيش از 3 ماه حتما پزشک خود را مطلع سازيد.


? در صورت بروز علائم گرمي مزاج مانند احساس حرارت، عطش يا ادرار پررنگ، دوز دارو با نظر پزشک متخصص طب سنتي تعديل شود.


? براي رسيدن به وزن مطلوب، به موازات استفاده از کپسول گياهي گرين­فيت باريج®، استفاده از برنامه غذايي کم کالري، مصرف ميان وعده­ هاي سالم و افزايش فعاليت بدني و فيزيکي توصيه مي­ شود.


عوارض جانبي کپسول گرين فيت


احتمال ايجاد واکنش ­هاي حساسيتي در اثر مصرف آن وجود دارد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فانوس شب حامي همراه طرفداران بهزاد تی اف نظافتي A few minutes with technology سرگرمی instagram گل پیچک روزی روزگاری در هالیوود