همان طور که ميدانيد در بدن همگي ما 4 خلط( دم، صفرا، بلغم و سودا) موجود است .قرص بلغم هر يک از اين اخلاط که ميزان شان از حد طبيعي بيش تر شود مي گوييم آن خلط غلبه نموده است . غلبه اخلاط مشکلات بسياري براي بدن ايجاد ميکند که اين مشکلات مي توانند خودشان را در اندام هاي مختلف به طرق گوناگون نشان دهند. حال مي خواهيم بدانيم غلبه بلغم چيست و در هر يک از اندام ما چه مشکلاتي ايجاد مي کند؟


بلغم يکي از خلط هاي چهارگانه( اخلاط اربعه) در طب اخلاطي است. به نظر پزشکان سنتي اين خلط طبعي سرد و مرطوب دارد و استفاده زياد خوراکي هاي سردي بخش سبب ازدياد اين خلط در بدن ميشود .


مي دانيد غلبه بلغم چيست که تمامي پزشکان طب سنتي از آن حرف ميزنند و منعش مي کنند؟ غلبه بلغم مشکلي مزاجي است که متأسفانه در بيش تر اشخاص جامعه موجود است . درصورتي که شما هم با وجود اندامي لاغر، شکم بزرگي داريد بدانيد که اين شکم ناشي از غلبه بلغم است.


بلغم چيست و مشخصات بلغمي ها چيست؟


ميزان بلغم در انسان سالم يک درصد است و چون سبک تر از سودا و دم است معمولاً حجام در نخستين خونگيري فرد بلغمي شاهد خون شفاف و کم مايه اي است، بلغم مانند کشک يا سفيده تخم مرغ بوده و مربوط به سيستم لنفاوي يا سيستم ايمني است و از جنس آب و سرد و تر است، اشخاص بلغمي به دليل سردي اين مزاج داراي رنگ پوستي روشن، بور و يا چه بسا پوست سفيد و موهاي بور يا سفيد ميباشند.


به طور کلي پوست و مو بهترين و راحت ترين راه براي شناخت مزاج اشخاص است و موي تيره و خشن علامت شخصي با مزاج گرم و موي روشن و نازک( لَخت) علامت شخصي با مزاج سرد است. دم و صفرا گرم هستند، سودا و بلغم سرد هستند. اشخاص بلغمي علاوه بر پوست و موي روشن و شفاف دچار چاقي شکمي و قدري هم چاقي از ناحيه پهلو مي باشند که البته با تعديل بلغم خود و روي آوردن به استفاده موادي که گرم و خشک هستند مانند خرما و زيره و اسپند و… مي توانند از چاق شدن مفرط جلوگيري به عمل آورند و با استفاده ماده هاي مسهل و تخليه روده و معده از چاقي خود بکاهند.


قرص بلغم نياک به دليل دارا بودن ترکيباتي که از رفلاکس معده جلوگيري مي کنند، سبب کاهش سرفه ناشي از اسيد معده مي گردد. همچنين به دليل وجود ترکيباتي از جمله آويشن شيرازي و زنيان (به دليل وجود تيمول)، اين فرآورده تا حد زيادي خاصيت ضد سرفه دارد و به خوبي سرفه هاي خشک و حساسيتي و سرفه با منشا نامشخص را کاهش مي دهد. در کتب طب سنتي اين فرآورده جهت درمان سستي و ورم معده و سردي مزاج و ضد استرخا و جهت دفع بلغم استفاده مي شود.


قرص دواي بلغم نياک از آويشن شيرازي، زنيان، سياه دانه، مصطکي و عسل تشکيل شده است که در ادامه به بررسي برخي از خواص درماني آن ها خواهيم پرداخت:


? آويشن (Zataria multiflora): يکي از گياهان دارويي معروف و خوشبو که به عنوان ادويه نيز مورد استفاده قرار مي گيرد آويشن مي باشد. اين گياه که حاوي ويتامين هاي A،B و E مي باشد، معده را تقويت کرده و بلغم را برطرف مي کند. آويشن همچنين موجب بهبود سرفه مي گردد.


? زنيان (Trachyspermum): اين گياه دارويي معطر، ضد اسپاسم و بادشکن بوده و به درمان بيماري هاي معده کمک مي کند. زنيان در درمان سرفه نيز موثر مي باشد.


? مصطکي (Mastic Tree): طب سنتي اسلام و ايران گياه مصطکي را مقوي و پاک کننده معده دانسته و از آن براي درمان سرفه نيز استفاده مي کند.


? سياه دانه (Nigella sativa): اين گياه عطري که پيامبر اکرم (ص) آن را دواي هر دردي جز مرگ دانسته اند، براي سرفه و برونشيت بسيار مفيد بوده و ضد نفخ مي باشد.


روش مصرف قرص بلغم


نحوه استفاده از قرص دواي بلغم نياک با توجه به نوع بيماري متفاوت مي باشد.


? به منظور درمان مشکلات گوارشي مي بايست 1 تا 2 عدد قرص را پس از هر وعده غذايي ميل نماييد.


? مصرف 2 الي 3 قرص در صبح ناشتا و و 2 الي 3 قرص شب پيش از خواب، دستور استفاده توصيه شده جهت دفع بلغم مي باشد.


? براي رفع سرفه نيز 3 تا 4 مرتبه در روز، 1 تا 2 عدد قرص دواي بلغم را ميل نماييد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

1300 متر باغ ویلا در ملارد جنوبی انجام پایان نامه هشتم یار TR-Lyrics ترجمه متن آهنگ انتشارات کتاب همه چیز در مورد کامپیوتر و برنامه های کاربردی هواداران سوباسا عباس اميري Mosque maranak مسجد جامع مرانک